Snart påbörjas byte av lägenhetsdörrar

19 oktober 2021 Nu är Dörr- och Fönsterlagret på plats på heltid för att byta våra dörrar. De börjar med dörrarna till cykelförrådet och förrådsgångarna i bostadshusen. V.46 kommer de att påbörja byte av lägenhetsdörrar, med start på Fänkålsgatan 4.

I samband med dörrbytet byts även brevinkastet ut, till förmån för en större brevlåda som monteras innan dörrbytet. I brevlådan får även mindre paket plats.

Lägenhetsdörrens nya kulör blir grå, både på utsida och insida. Karmens kulör blir vit. Färgvalen gjordes för att skapa en neutralare framtoning än nuvarande blå och gröna, och ge ett ljusare intryck som matchar fönsterkarmarna. Den nya dörren är i trä, precis som de nuvarande, men har en bättre ljud- och brandklass. Dörren har även säkerhetsgångjärn. Rekommendationen från dörrentreprenör och låsentreprenör är att inte montera sjutillhållarlås, då dessa inte är nödvändiga på denna typ av moderna, säkra dörrar.

Om du har monterat eget brytskydd, larm eller liknande som du vill behålla behöver du själv ta bort det inför dörrbytet. Inga personliga anpassningar såsom sjutillhållarlås (det extra låset ovanför det vanliga låset) kommer att monteras tillbaka.

Om du har en bostadsanpassning, exempelvis fjärrstyrd dörrautomatik, som installerats med hjälp av kommunens bostadsanpassningsbidrag kommer projektet däremot att montera ned och montera tillbaka detta.

 När det börjar närma sig byte av just din dörr kommer du få informationsblad i ditt brevinkast. 

 

 

Grå dörr
  • Brevlådan som kommer monteras är stor nog att ta emot mindre paket.
    Brevlådan som kommer monteras är stor nog att ta emot mindre paket.

Till nyhetslistan