Passersystemet tas i drift

07 juni 2022 I alla hus har Certego monterat ett passersystem, med så kallade taggläsare vid entrédörren, cykelrumsdörren samt de två förrådsdörrarna. Nu är det dags att ta detta system i bruk.
Passersystem med tagg

 

Passersystemet kommer att driftsättas följande datum:

Fänkålsgatan 4: tisdag 7 juni.

Fänkålsgatan 2-24 (resterande jämna nummer): tisdag 14 juni.

Resterande hus: måndag 15 augusti.

Från och med detta datum kommer entréporten att vara låst dygnet runt.

Varje lägenhet kommer att få fyra stycken nyckeltaggar senast en vecka i förväg. Dessa nyckeltaggar använder du för att låsa upp de dörrar där taggläsare är monterat.

 Under en övergångsperiod bör du ändå ha med dig lägenhetsnyckeln när du går ut, för säkerhets skull. Detta gäller tills vi har säkerställt att systemet fungerar som det ska. Vi återkommer med mer information.

 

Gamla nyckeltaggar

De gamla taggarna kommer att tas ur bruk. Vi önskar att du återlämnar dessa i föreningens brevlåda på Kamomillgatan 34, så kan de återvinnas. De nya taggarna ersätter de gamla taggarna, och redan gjorda bokningar (av föreningens resurser såsom tvättstuga, övernattningsrum m.m.) flyttas över.

 

Porttelefon

Den taggläsare som är monterad utanför entréporten är också en porttelefon. I den kommer en lista med trapphusregister för boende på övervåningen att visas.

Besökare kan välja ditt namn i listan och trycka på en knapp för att ringa till dig. Då får du ett telefonsamtal och kan öppna porten genom att trycka på siffran 5.

Föreningen meddelar post- och tidningsutdelare om hur de kan tillträda trapphusen.  

 

Om du har hemtjänst som behöver komma in behöver du själv kontakta din hemtjänstgrupp.

  Med vänlig hälsning,

 Förvaltningen på Brf Gräslöken

forvaltaren@grasloken.se

018-50 00 00

 


Till nyhetslistan